או הו. יכולה. מאוד יכולה.
הרבה מהעבודה של מחלקת הדרכה ולמידה היא עבודה פנים ארגונית. עבודה עם מחלקות הארגון השונות, שהם הלקוחות שלה. הרבה פעמים מחלקות הארגון נזקקות לפיתרון הדרכתי/למידתי והופכות להיות לקוחות ישירים. אז למה חשוב לייצר חווית לקוח טובה בעבודה מולם? גם לקדם שביעות רצון ולרתום אותם לעבודה משותפת. כדי לייצר מעורבות ועניין שלהם בפרויקטים של הדרכה ולמידה. וכן, יש פה גם מיצוב ארגוני פוליטי.
אז איך עושים את זה?
קודם כל יושבים ועושים תיאום ציפיות, יחד עם הלקוח. כמה זמן ייארך הפרוייקט? מהן אבני הדרך שלנו בפרוייקט? מה התוצאות הצפויות ואיך נמדוד אותם? אילו אנשים מהמחלקה יידרשו לעבודה משותפת וכמה זמן הם ייצטרכו להשקיע בפרוייקט?
מייל עידכון סטטוס: פעם בשבוע הוציאו מייל עידכון. גם אם דברים לא זזים וצריכים לזוז. זו הזדמנות לגרום לתזוזה.
בסיום כל פגישה הוציאו מייל סיכום פגישה עם האחריות שכל צד לקח על עצמו ותאריכי היעד להגשת חומרים.
אם הפרוייקט תקוע כי הלקוח הפנים ארגוני תוקע את זה. אז תשקפו לו ותשאלו אותו. תהיו ישירים וכנים. אם הוא חושב שיש דברים שלא יכולים לקרות, הראו גמישות. אל תכפו עליו פתרונות. צרו פיתרון בשיתוף.
תבואו לפגישה הראשונה עם קפה. או משהו טעים אחר. ככה הכי פשוט. תצרו אפקט של הפתעה.
אל תשקרו. גם לא שקרים לבנים.
סננו את הרכילויות הארגוניות: " אוי הוא מנהל נוראי", " שמעתי שמאוד קשה לעבוד איתו" "שיהיה לך בהצלחה"... תבואו עם ראש פתוח ודף נקי. שימו את כל הרינונים וה"טיפים" בצד.
אם יש לכם בארגון פלטפורמה לשיווק פנים ארגוני שגררו את העבודה המשותפת והתוצרים.
סיימתם את הפרוייקט המשותף? הוקירו את העבודה של הלקוח מול המנהלים שלו.
עבר הרבה זמן מאז תום הפרוייקט? תקפצו למחלקה של הלקוח להגיד לו שלום, לשאול מה שלומו, יש מסיבת פורים ארגונית? חפשו את הלקוחות שלכם ואין זמן טוב מזה לשאול לשלומם.
כמו בכל עסק, גם כאן, אם ללקוח הפנים ארגוני הייתה חוויה טובה בעבודה המשותפת איתכם - יהיה לכם קל יותר לרתום אותו לפרוייקט משותף נוסף, שלא לדבר על זה שהוא יספר לכולם על החוויה שהייתה לו עם רובי ממחלקת הדרכה.
תודה לגילת סוסנה על התוספות,
שיהיה שבוע מעולה, האביב כבר בפתח :)
חגית
Comments